Napaka
  • JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabniku id: 994

O zdravju prostate malo drugače

Človeško telo je dragoceno darilo matere Narave. Da bi ga razumeli in lepo poskrbeli zanj moramo poznati in upoštevati določena naravna pravila. Naše telo je nenehno živeče ter obnavljajoče in pri tem ima veliko tudi normalno in zdravo delovanje PROSTATE, ki pri moškem sprošča hormone, ki vzdržujejo zdravje spolnih organov.

Vsi vemo, da smo dragoceno darilo, torej naše vrhunsko telo sprejeli v času, ko sta mama in oče združila kri in spermo, torej Yin in Yang. Naše telo je produkt spolnega združenja, medtem ko ga spolna energija ves čas tudi obnavlja in drži v formi. To, kar nas je rodilo, nas tudi ohranja pri življenju.

Sedaj lahko vidite izredno pomembnost zdravega delovanja PROSTATE, ki poskrbi, da lahko moški nadaljuje rod, če spolno energijo in spermo usmeri v žensko, toda malo moških se zaveda, da ga ta ista energija in sperma ohranja zdravega, pametnega in privlačnega.

Vemo, da je prostata pomembna žleza, toda ponovno mnogi moški se ne zavedajo dovolj, da je PROSTATA tudi mišica, ki potrebuje redno aktivnost, da bi lahko ostajala v formi ter omogočala normalno delovanje spolnih organov, kakor tudi možganov.

Mnogi moški so aktivni ter vsakodnevno hodijo na razne športne aktivnosti, vendar ne vedo, da zunanje aktivnosti ne morejo resno pomagati delovanju prostate. Potrebno se je naučiti notranjih vaj za PROSTATO, če želijo ohraniti njeno normalno delovanje skozi celotno življenje.

Starodavni dovršeni moški so nam zapustili razne metode ohranjanja in okrepitve PROSTATE, tako da novih generacijam, ne bi bilo treba trpeti pomanjkanje zdravja, moči, privlačnosti in modrosti. Sledi zelo preprosta, vendar mogočna metoda preprečevanja težav s prostato ali zdravljenja PROSTATE:

Udobno sedite, medtem ko imate poravnano hrbtenico. Dihajte normalno in v spodnji del trebuha. Segrejte si dlani ter z levo dlanjo objemite moda, medtem ko z desno nežno, krožno masirajte spodnji del trebuha. Med kroženjem in objemanjem mod, nežno, vendar zelo pozorno stiskajte presredek (nad njim je prostata) in zadnjik. Ponovite vsaj 300krat.

Zelo pomembno je, da telo vsakodnevno doživlja takšne nežne in sproščene kontrakcije, saj se tako spodbuja cirkulacija krvi in življenjske sile skozi celotno telo, še posebej pa v spodnjem delu telesa.

Dobrodošli v klub moških, ki nimajo in ne bodo imeli več nobenih težav povezanih s PROSTATO, ne glede na starost. Toda to še ni vse, saj boste po redni uporabi ugotovili, da ste si tudi izboljšali delovanje prebavnega sistema, bolje spite, imate več energije, narašča vam spolna moč, kreativnost in privlačnost.

V sodelovanju z Le Venero

Preberite več...

Ženske in orgazem

Kitajski holistični zdravniki pravijo da je ženska narava kot voda, moška pa kot ogenj. Zato ženska, ki ne more jokati, tudi ne bo mogla doživeti orgazma, saj je presuha oziroma ji primanjkuje vodnega elementa oziroma vlažnosti. Takšna ženska bi morala ponovno najti svojo žensko naravo. To pomeni, da mora umiriti grobo ognjeno energijo (nepotrpežljivost, sovraštvo, jeza, obsojanje, kritiziranje), ter vzgajati nežno, potrpežljivo, tolerantno, sprejemajočo in razumevajočo energijo. Če želijo ženske ohranjati svojo naravo, si morajo omisliti nežne gibe kot so gospodinjska dela, plesi, plavanje, hoja ali tai chi, chi gong, dao yin itd. Grobe športne aktivnosti, kot so tek, tekmovalni športi spodbudijo preveč težko energijo, ki poškoduje ženski prefinjen energetski sistem.

 Eden od razlogov za nedoživljanje orgazma pri ženski je lahko tudi nepoznavanje same sebe. Treba je razumeti, da so ženske že več kot 2000 let pod patriarhalnim pritiskom. Zaradi verskih ali moralnih predsodkov si pogosto ne upajo priti v stik same s seboj in s svojim telesom. S tem se mnoge prikrajšajo za prirojeno pravico do odkrivanja svojih skritih potencialov. Ženske si pogosto naredijo umeten koncept o tem, kako naj bi spolnost izgledala. Medtem ko premišljujejo, načrtujejo in pričakujejo, se energija zadržuje v glavi, v spolnih organih pa je primanjkuje. Kadar v spolnih organih ni dovolj krvi, organi ne morejo nabrekniti in tudi živčni sistem se ne odziva. Ženska ima občutek, da je nepovezana s svojimi spolnimi organi, zato se tudi težje vzburi. To je pogost problem vseh, tudi moških, ki veliko premišljujejo. Takšni ljudje bi morali razumeti, da spolnost ni umovanje in več vsakodnevne energije nameniti tudi spodnjemu delu telesa in sprostitvi.

V spodnjem delu telesa lahko energijo spodbudite že, če vsakodnevno naredite 3 počasne počepe, tako da pristanete s petami na tleh. Vaja bo okrepila spolne organe, križnico in pretok energije po nogah.

Če je pretok na področju spolnih organov moten, je tudi doseganje orgazma oteženo. To se dogaja osebam, kjer zaradi prevelike teže, črevo pritiska na spolne organe in prekine pretok. Tudi, če so prisotne bolečine v križu, nogah in medenici pomeni, da energija ne teče gladko skozi kanale, kar onemogoča doživljanje orgazma in drugih prefinjenih doživetij.

Slabo zaceljena tkiva, ki so bila ob porodu prerezana ali so se pretrgala lahko postanejo brazgotine, kjer je pretok energije slabši, s tem pa tudi senzibilnost. Ženske bi morale pred in po porodu izvajati posebne gibalne in dihalne vaje, ter vaje za krepitev sramnotrtične mišice. To lahko žensko globoko poveže z še nerojenim otrokom, kar občutno olajša tudi sam porod.

 Za vaje pa nikoli ni prepozno. Začnite danes, obrestovalo se vam bo J

 V sodelovanju s 'Tao In'

Preberite več...

Orgazem

Vrhunec, doživetje, ki se izmika opisom in kliče po doživetju, izvira iz grške besede klimax, ki pomeni lestev. Vrhunec pomeni, da se je končalo vzpenjanje, ko se po lestvi spolne energije povzpneš na višjo raven proti nebesom. Vrhunec oziroma orgazem je darilo življenja, ki ga prejmemo kot zahvalo za zbiranje energije. Pomeni, da smo zbrali toliko energije in življenjske moči, da lahko dosežemo energetski vrhunec in nato sprostitev.

Orgazem vselej nastane zaradi sprostitve zbrane energije. Sposobnost doživljanja orgazma je zato predvsem odvisna od količine posameznikove življenjske energije. Nivo in kvaliteta življenjske energije sta pri vsakemu posamezniku drugačna, zato je tudi sposobnost doživljanja orgazma pri vsakem posamezniku drugačna. Lahko bi govorili o individualni orgazmičnosti. Pri tem je potrebno razumeti, da ne gre za statično stanje, temveč za zelo dinamično. Naša energija je odvisna od različnih dejavnikov; pridobivamo jo skozi hrano, gibanje, dihanje, ohranjamo pa jo s pravilnim načinom življenja, ki vključuje zdravo aktivnost, počitek oziroma sprostitev, konstruktivno mišljenje in stabilno čustvovanje.

 Izčrpanost, utrujenost,  stres ali zdravstvene težave so povečini glavni vzroki, ki lahko preprečijo doživljanje orgazma. Velik razlog za nedoživljanje orgazma so lahko zdravstvene težave in pomanjkanje energije. Kadar telo komaj zbere energijo za preživetje, potem je razumljivo, da je ne bo zapravljalo za orgazem. Največ energije za orgazem prispevajo čutila, notranji organi, kostni mozeg, možgani in kri. Dokler se ti vitalni deli telesa ne obnovijo in povrnejo v energetsko ravnovesje, dotlej si telo ne bo privoščilo orgazma. Če pa se v svojem energetskem primanjkljaju vseeno silimo v orgazem, potem se lahko resno poškodujemo saj to počnemo na račun lastnega zdravja.

V kitajski tradicionalni medicini povezujejo probleme s spolnostjo s pomanjkanjem vodnega elementa. Najbolj očitno je to pri osebah, ki nimajo veliko sline in imajo suha usta. Takšne osebe ne mika poljubljanje po francosko, saj zaradi primanjkljaja sline zadeva ni podmazana. Slina je pokazatelj količine spolne energije ter stanja notranjih organov. Grenka, kisla slina nakazuje na zastrupljena jetra ali želodec, obilo sladke in dišeče sline pa na mladost in obilo spolne energije. Spomnite se dojenčkov, ki imajo toliko sline, da se jim kar cedi iz ust. Otroci imajo na zalogi  veliko spolne energije, saj jo potrebujejo za nadaljnjo rast. Po drugi strani pa imajo ostareli ljudje suha usta, kar nakazuje, da jim spolne energije primanjkuje.

Izločanje sline lahko spodbudite z nežno masažo ledvic in žlez slinavk.

Masaža ledvic:

Tople roke položite na področje ledvic in jih nežno masirajte, dokler ne spodbudite izločanje sline. Ledvica po rojstvu skrbijo za obnavljanje spolne energije in se odzivajo na nežnost.

Masaža žlez slinavk:

Žleze slinavke ležijo ob ušesu, pod čeljustjo in pod jezikom. Spodbudite jih lahko z vrtenjem jezika v ustih ali s pritiskom jezika na mehko nebo. Pritok sline bo pospešila tudi nežna masaža z dlanmi, ko s prsti nekajkrat zarišemo pot preko ušes skozi čeljust proti srcu.

 V sodelovanju s 'Tao In'

Preberite več...

Kako dlje časa zdržati v postelji

1.Prebirajte Kamasutro; v priročniku Kamasutra je navedena tehnika, kako zadrževati izliv, kar v bistvu predstavlja trening, da zdržite dlje. Moškim se svetuje, naj začnejo počasi, z ne več kot enim sunkom not/ven vsake tri sekunde. Nato naj počasi stopnjuje premike naslednjih 4 ali 5 minut, dokler ne doseže hitrosti en sunek na sekundo. Če moški začuti, da mu bo prišlo, naj se ustavi in ostane znotraj partnerke, dokler ponovno ne vzpostavi nadzora nad seboj. Nato se ves proces ponovi.

2.Izklopite možgane; strah, da se ne bi izkazali, je eden glavnih vzrokov, da uplahne erekcija. Preusmerite način razmišljanja iz zaskrbljenega v samozavestnega. Dvom v samega sebe je običajno glavni krivec, če ne zmorete obdržati erekcije. Ko se vas prične lotevati strah, je najboljše, da se ustavite, vdihnete in se osredotočite na občutke v telesu. Ne zadržujte se v glavi ampak se s pozornostjo preselite na preostale dele telesa, osredotočite se na občutke, ki jih telo proizvaja.

3.Spreminjajte gibe. Kaj je najboljša stvar, ki jo lahko naredite, ko se bližate vrhuncu? Spreminjajte hitrost. Poskušajte z draženjem partnerke. Izvlecite penis in z glavico nežno drgnite po sramnih ustnicah in med njimi. Vagina ima ogromno živčnih končičev združenih v spodnjem predelu vaginalnega kanala, zato bo ona pri tem vsekakor še zmeraj uživala.

4.Ustavite se! Namesto, da pri spolnem odnosu nabijate kot zajec (kar je žal priljubljen način velikega števila moških), si poskušajte vzeti čas. Počasnejši spolni odnos vodi do občutka večje povezanosti med partnerjema. Gre za veliko bolj čutno doživetje, če tudi božate in odkrivate njeno telo. Kaj morate obvezno ohraniti v mislih, da vam pomaga zdržati dlje? Uživajte v poti, ki vodi do cilja.

5.Vadite metodo '7 in 9'. Podobno kot že prej omenjena metoda iz Kamasutre (1. točka), je odlična tehnika 7 in 9. Gre za 7 hitrih sunkov not/ven, nato 9 počasnih in ponovite: 7 hitro, 9 počasi, 7 hitro, 9 počasi. Takšen ritem je priporočljiv za moške, ki ne zdržijo tako dolgo, kot bi potrebovala njihova partnerka, prav tako je dober za ženske, saj se ustvari dober ritem tudi za njeno stimulacijo.

6.Ne prodirajte globoko. Če čutite, da se ob globokih sunkih orgazem nevarno hitro približuje, poskušajte s plitkimi sunki, tako da prodrete samo nekaj centimetrov v njeno nožnico. Ob tem vam izmenjavanje globokih in plitkih sunkov omogoča, da dlje zdržite, pa tudi sam akt popestri.

7.Stisnite. Pozanimajte se o 'tehniki stiskanja'. Na penisu so trije predeli, kjer pritisk ali stisk pomaga moškemu pridobiti ali zadržati erekcijo. Prvi predel je pri korenu penisa. Ko je otrdel, zaobjemite penis v ozek obroček s palcem in kazalcem. S tem omogočite, da kri ostane v nabreklem udu. Drugi predel se nahaja tik pod glavico. To je zelo občutljiva točka za pritisk, saj se na tem predelu nahaja ogromno živčnih končičev. Zadnji predel pa je na presredku med anusom in modi. Če pritisnete s prstom tja, bo zamašilo pretok sperme in pomagalo ustaviti prezgodnjo izgubo erekcije.

Preberite več...