Napaka
  • JUser: :_load: Ne morem naložiti uporabniku id: 994

Trening vagine

Nekatere ženske intenzivno skrbijo za svoje telo, da se rekreirajo, da so postavne, da je njihovo telo čvrsto, druge malo manj, nekatere nič. Koliko je pa takšnih, ki skrbijo s treningom za svojo vagino? Za mišice vagine, da bodo čvrste, za izgled vagine, da je še zmeraj rožnate barve, kot v mladih letih… Najverjetneje malo, premalo. Razlog tiči morda tudi v tem, ker smo premalo ozaveščene, kakšne koristi imamo od izvajanja teh vajic. Zelo so podobne Keglovim vajam, za majčkeno razliko…vendar če delate redno Keglove vaje, je to že odlično.

Vaja se izvede tako, da pokrčite in sprostite vaginalne mišice(lahko tudi analne, vendar bo to lažje kasneje, ko bodo vaginalne že natrenirane). Najprej predel stisnite, nato ga povlecite čim bolj vase. Ob vsakem stisku se s konico jezika dotaknite neba in dvignite kotičke ustnic. Za dodatno korist, da aktivirate žleze v glavi, lahko istočasno zaprete oči in jih obrnete proti temenu.

Ob rednem, vsakodnevnem izvajanju lahko pričakujete obilo življenjske energije, vitalnost, mladostnost. Obenem ženskam po porodu vrnejo mišicam tonus, preprečujejo uhajanje urina, krepi pa tudi užitke v spolnosti. S temi vajami pospešujemo prekrvavljenost genitalnega predela in s tem delovanje spolne vzburjenosti, tening pa izboljšuje tudi orgazme.

Če boste vajo izvajale med spolnim odnosom, je to odlično tako za zdravje kot za užitek vašega partnerja (seveda če so vaše vaginalne mišice že močne, da penis začuti objem (stisk) vaše vagine. Če še niste tako dobro natrenirane, pa boste z vajo prej ko slej).

Izvajanje te vaje med spolnim odnosom vzpostavi močno povezavo med partnerjema ter poglablja ljubezen in harmonijo. Poleg tega je to učinkovita akupresura tako za vagino kot za penis, saj se s tem stimulirajo vsi notranji organi (o tem smo že pisali).

Začnite danes, povečujte število ponovitev, zagotovo se vam bo obrestovalo!

Preberite več...

Kako delujejo možgani med seksom

Možganska aktivnost pri ženskah in moških med doživljanjem orgazma je dokaj podobna, saj je pri obeh spolih značilen občutek izgube nadzora nad telesom. A kako pravzaprav možgani funkcionirajo pri posameznem spolu?

V tistem trenutku, ko sta s partnerjem slečena in postajajo aktivnosti v postelji vedno bolj vroče, čutiš kako ti srce razbija, kako kri poganja po žilah, mišice se napenjajo…Ko se s partnerjem trudita doseči veliki »O« - orgazem – je tvoje telo napolnjeno s silovitostjo in drhtečimi občutki bližajočega se spolnega vrhunca. Prevzame te občutek evforije, ko kri drvi v spolne organe, kaj pa se pravzaprav dogaja v možganih, ko dosežemo orgazem?

Spolni organi komunicirajo z možgani

Med spolnostjo naši možgani delujejo kot »središče užitka«, dajejo nam vedeti kaj je prijetno in kaj ni. Raznovrstni živčni končiči v genitalijah pošiljajo signale možganom o tem, kakšne občutke doživljamo. To lahko pomaga razumeti, zakaj dojemamo senzacije različno glede na del telesa, kamor prejmemo dotik. Francoska študija je ugotovila, da ženske doživljajo dve vrsti orgazmov – klitoralnega in vaginalnega – ki se razlikujeta v pretoku krvi in v občutkih. Ti obliki spolnega vrhunca prav tako zajemata različne vrste živcev. Klitoris, ki poteka na obeh straneh vulve in sestavlja sramne ustnice, med vzburjenjem nabrekne, saj ima več kot 8000 živčnih končičev. Kljub temu, da francoska študija tega ne potrjuje, obstaja pri ženskah tudi analni orgazem. Lahko potrdim tudi, da so občutki drugačni kot pri vaginalnem orgazmu.

Moški in ženski spol poznata štiri vrste živcev, ki so odgovorni za pošiljanje informacij možganom med orgazmom. Hipogastrični živec prenese signale od maternice in materničnega vratu pri ženskah, ter od prostate pri moških. Medenični živec prenaša signale od vagine in materničnega vratu pri ženskah, ter od danke pri obeh spolih.

Pudendalni živec prenaša signale od klitorisa pri ženskah ter od mod in penisa pri moških.Vagusni živec pa signale prevaja od materničnega vratu, maternice in vagine pri ženskah.

Nevrokemikalije oddajajo občutek 'evforije'

Tisti občutek, ko se nam med spolnim odnosom zdi, kot bi bili v sedmih nebesih, je povezan s signali, ki jih živci pošiljajo v možganski center užitka, oz. center za nagrajevanje. Spolna vzburjenost v telesu napolni možgane s povečanim prilivom nevrokemikalij. Gre za kemične prenašalce, ki ustvarjajo čustva, občutke navezanosti in celo ljubezni. Stopnja užitka je odvisna od sprostitve teh kemikalij, ki jih lahko uporabimo za merjenje intenzivnosti vrhunca. Predeli možganov, na katere vpliva spolna vzburjenost so amigdala, jedro akumbens, področje ventralnega tegmenta, mali možgani in hipofiza.

Moški in ženski možgani podobni možganom na heroinu

Čeprav je aktivnost med seksom različna glede na spol, se možgani moških in žensk ne razlikujejo tako zelo. Med orgazmom se stranski del orbitalne frontalne skorje (predel možganov za levim očesom) izklopi. Ta predel se smatra kot glas razuma in nadzoruje naše vedenje. Kot je ugotovila študija, ki je bila objavljena v strokovni reviji Neuroscience, naj bi bila slika možganov med doživljanjem orgazma pri obeh spolih zelo podobna sliki možganov osebe, ki si je vbrizgala heroin.

Razlika med spoloma leži v periakveduktni sivini (PAS) – delu možganov, ki se aktivira, ko ima ženska spolni odnos. PAS se ne aktivira pri moških, ko doživijo orgazem. Prav tako ženske med orgazmom doživijo zmanjšano delovanje amigdale in hipokampusa, ki sta odgovorna za nadzorovanje strahu in tesnobe.

Ženske ne morejo hliniti (v MRIju)

Ženske so že pregovorno znane po tem, da hlinijo orgazem. To lahko počnejo, ker želijo prizanesti partnerjevim čustvom ali ker želijo prepričati sebe, da uživajo v seksu. Vendar lahko slikanje z magnetno resonanco izda resnico. Kot je razvidno iz slike, možgani lahko pokažejo, ali je ženska dejansko doživela orgazem ali ne.
Ko so prosili ženske, naj za študijo hlinijo orgazem, se je aktivnost možganov povečala v malih možganih in drugih predelih odgovornih za nadzor gibanja, med resničnim orgazmom pa te možganske aktivnosti ni bilo videti.

Če povzamemo, orgazem je fiziološki odziv telesa na spolno stimulacijo in vključuje nehotene telesne gibe in zvoke. Na možgane ima podoben vpliv kot sredstvo, ki povzroča zasvojenost, na primer heroin. Moški in ženske imajo običajno podobno možgansko aktivnost med orgazmom, kljub različnim čustvom in vedenju, značilnim za posamezni spol.

Preberite več...

Spolna energija in masaža ledvic

Spolna energija, kot smo že napisali v prejšnjem članku, je najmočnejša energija, ki jo naše telo premore. Po vzhodnjaškem prepričanju za spolno energijo skrbijo naša ledvička, zato se za delovanje ledvičnega sistema splača dobro poskrbeti.

Eden od preprostih in zelo koristnih načinov je masiranje ledvic in ledvenega predela:

s toplimi rokami vsaj 36-krat podrgnite križnico, tako da boste začutili toploto. Nato nežno masirajte ledvica v smeri urinega kazalca, ponovno 36-krat. Masirajte vsaj enkrat na dan.

Masaža ledvic je tudi ena izmed učinkovitih tehnik proti stresu. Sprostimo se in hkrati uravnavamo hormonski sistem. Ker ledvička skrbijo za reprodukcijo naših celic, za centralni živčni sistem in za možgane, je to odlična tehnika za vitalnost in mladostnost.

S to masažo moški naredijo tudi veliko koristnega za prostato, ženske pa za svoja rodila. Pri slednjih uravnava tudi menstrualni ciklus in pomaga pri zdravljenju neplodnosti. Tudi kadar smo utrujeni in izčrpani, nam masaža ledvičk pomaga, da se takoj počutimo bolj živahni in polni energije. Poizkusite J

Preberite več...

Spolna energija

V tradiciji Taoizma spolna energija predstavlja korenino človeškega bitja. Spolna esenca je temelj življenja. To je naša izvorna energija, iz nje smo se rodili. Iz spolne energije se razvije telo, um in duh. Ta izvorna energija, ki je ključnega pomena za naše rojstvo, je ključnega pomena tudi za naše polno in ustvarjalno življenje.

Spolna energija ima dva izvora. Prirojena oz. podedovana je najbolj čista substanca, ki jo sprejmemo od staršev. Pridobljena oz. porojstvena spolna energija pa se zbere, kot že ime pove, po rojstvu.

Naše življenje se prične z določeno količino prirojene spolne esence, ki se skozi življenje količinsko in kakovostno zmanjšuje. Kako hitro se zmanjšuje, je odvisno od naše skrbi zase oz. od našega načina življenja.

Porojstvena oblika spolne energije izvira iz sublimiranja hrane v njeno esenco med prebavljanjem. Njegova naloga je pomoč oz. prevzemanje naloge prirojene spolne energije, saj bi se drugače ta prehitro potrošila.

Spolna energija, ki je ustvarjalec življenja, je izraz osnovne življenjske moči in vitalnosti. Obilo spolne energije je znak življenja, zdravja in ustvarjanja, primanjkljaj spolne energije pa je prvi znak stagniranja, staranja, propadanja.

Če več ne čutimo želje po spolnosti, je to opozorilo, da v telesu ni dovolj spolne energije. Na to nakazujejo tudi ostali znaki kot so kronična utrujenost, splošno nezadovoljstvo, pomanjkanje sline, nezmožnost polne erekcije, suhost nožnice…Koliko spolne energije ima človek, se lahko vidi tudi po čvrstosti zadnjice in spolnih organov. Povešena zadnjica in spolni organi so znak, da tam ni dovolj energije, kar pomeni, da tudi spolna funkcija ostane brez goriva za delovanje. Oseba s primanjkljajem energije je bolj izpostavljena boleznim in ostalim negativnostim. Osteoporoza in druge degenerativne bolezni običajno nastanejo, ko usahne funkcija jajčnikov oziroma spolna energija.

Spolno energijo in s tem spolno moč si lahko povrnemo tako, da se zdravo prehranjujemo, pravilno dihamo, se gibamo, dobro spimo, smo pozitivni v mislih, čustvih in dejanjih. Se pravi je treba svojemu telesu in celotnemu bitju nameniti dovolj energije, da bo lahko pravilno delovalo in uživalo. Pretočni in stabilni na vseh nivojih lahko žanjemo zdravje, srečo, vitalnost, uspeh in mladostnost.

Preberite več...

Dragi, ne danes

Kaj je vzrok za pomanjkanje spolnega poželenja?

Najpogostejši vzrok za pomanjkanje spolnega poželenja, je upad življenjske energije, blokade in nepovezanost s spolnimi organi. Ženske, ki imajo blokiran spolni center ne čutijo zadovoljstva z življenjem, ne čutijo kreativnosti, ustvarjalnosti ter izgubijo senzibilnost. Upad življenjske energije je posledica izgubljanja ali trošenja energije na fizičnem, čustvenem ali mentalnem področju.  Veliko energije, predvsem spolne, se lahko na fizičnem nivoju izgublja zaradi preohlapne vagine. Na ta način jim življenje vsakodnevno dobesedno uhaja. Zaradi uhajanja energije lahko občutijo vedno večjo notranjo praznino, ki jo nato kompenzirajo z raznimi zunanjimi stvarmi, nakupovanjem, hrano, alkohol, TV …

Kako naj ženska ugotovi, če je povezana s svojim spolnim centrom? 

Ali je ženska povezana s svojimi spolnim centrom, lahko preveri z pomočjo svojega diha; če seže do spodnjega dela trebuha, kjer ležijo jajčniki in maternica. Če ne, potem je zagotovo, da spolni organi ne dobijo potrebnega kisika in življenjske energije za svoje delovanje. Tako se lahko tukaj zlahka ustvarjajo blokade in bolezni, ki v najhujšem primeru zaradi čedalje večje nepovezanosti s spolnimi organi vodijo do tako hudih bolezenskih procesov, da se zdravniki odločijo ženski spolne organe kar odstraniti. V naravi je tako, da vse kar ni uporabno umre. Isto je z našim telesom. Da ne bi prišlo do tega, poskrbite, da boste lastne spolne organe čutile kako živijo v vas in jim omogočite njihove naravne funkcije.

Kaj lahko ženska stori, da si povrne spolno poželenje?

Torej prvo, kar lahko storite je, da svoj nivo dihanja spustite na nivo spolnih organov. Nadalje, da bi spodbudili spolno energijo, si vsak dan masirajte dojke, da se povežete z žlezami in notranjimi organi, ki predstavljajo izvir spolne energije. Naj vam preide v navado, da si po tuširanju vzamete čas še za lepoto dojk in nežno ter z občutkom masirajte dojke 36 krat navzven in 36 krat navznoter. Ženske poročajo, da jim ta vaja tudi učvrstuje dojke in odpira srce. S tem, ko se okrepi ta povezava si je možno ponovno povrniti željo po intimnosti. Obstajajo še druge tehnike za nego, vzgajanje in povečevanje spolne energije ter užitka, kot so na primer dihanje jajčnikov, devetcvetni chi kung, dvig orgazma …, vendar je za začetnice nabolje, da začno z nežnim stiskanjem sramnotrtične mišice. Pri vdihu skrčite, pri izdihu sprostite. Nežno, kakor bi odpirale in zapirale lotosov cvet. To izvedete vsaj 300-krat na dan. Ni treba naenkrat, vajo si lahko razdelite po delih; 5 min zjutraj, ko se “lišpate”, 5 min čez dan, ko se vozite, hodite ali čakate v banki na vrsti in 5 min zvečer medtem ko gledate televizijo.  Sčasoma boste ugotovile, da se mišica samodejno krči in takrat boste lahko zares spoznale užitek, ki ga ta vaja prinaša.

Pri vračanju spolne energije pomaga tudi masaža križnice, ledvic ter področja spodnjega tan tiena. Pri slednji tople dlani položite na jajčnike in nežno krožite navzgor in navzven proti jetrom in vranici in se nato znova vrnete do jajčnikov. Ponavljajte, dokler ne začutite prijetne topline na tem področju.

V sodelovanju z Tao In, društvo za krepitev telesa, uma in duha

Preberite več...

Cvetoča spolnost

Cvetoča in urejena spolnost je eno najpomembnejših življenjskih področij, saj spolna energija deluje kot gorivo za čustveno zadovoljstvo, za mentalno stabilnost in med drugim tudi za doseganje dobrega zdravja. Naravna spolnost je harmonično delovanje ženske jin in moške jang energije, ki drug drugega dopolnjujeta.

Odlična vaja za več zadovoljstva pri spolnem povezovanju s partnerjem, saj okrepi stik in prenos dražljajev, kar prinaša večji užitek, je okrepitev in obvladovanje krožnih mišic:

  • okrog oči
  • okrog ust
  • nožnične odprtine, odprtine na vrhu penisa
  • zadnjika

Vsaki dan nežno 9x pozorno stisnite posamezno skupino naštetih krožnih mišic. Pri vdihu mišice nežno skrčite, pri izdihu sprostite. Na začetku vadite vsako posebej, kasneje ju povežite v dva para(hkrati oči in spolno odprtino, hkrati usta in zadnjik).

Enostavna vajica, ki vam res prinese veliko veliko koristi tudi za zdravje, mladosten videz in boljše medsebojne odnose ter nasploh prinaša več življenjske energije. In kar je še en plus te vaje-lahko jo izvajate kjerkoli…ko stojite v vrsti v trgovini, ko se vozite v avtu….ok, vajo z očmi in ustmi na javnih mestih raje izpustite, razen če ste radi v središču pozornosti, ostali dve pa lahko svobodno izvedete

Preberite več...

Zakon najprej razpade v postelji

Kako pogosto bi naj imeli spolne odnose, da lahko intimno življenje ocenimo kot zadovoljno? Petkrat na leto? Enkrat na mesec? Enkrat na teden? Vsaki dan? Za nekatere je to pomembno bolj, za nekatere manj. Pa vendar drži, da je intimnost lepilo, ki par drži skupaj.

Pregovor pravi: če je seks dober, je njegov vpliv na partnersko zvezo 10-odstoten, če pa je slab, je njegov vpliv 90-odstoten.

Kar nekaj študij kaže, da so pari z urejenim spolnim življenjem telesno in čustveno trdnejši, poleg tega pri njih obstaja večja verjetnost, da bodo v življenju srečnejši in uspešnejši, tako na zasebnem kot poklicnem področju.

Nekateri so mnenja, da zakon brez spolnosti lahko normalno dobro funkcionira, v kolikor je to njun osebni dogovor. Statistike pa kažejo, da je večina parov, ki spolno niso aktivni, nesrečnih.

Če je zaradi redkosti spolnih odnosov zelo nezadovoljen eden, to utegne imeti uničujoče posledice ne samo v zasebnem življenju, pač pa tudi v poslovnem življenju enega, drugega ali obeh.

Pari običajno ne vedo, zakaj pride do tega, da ni več želje po spolnosti. Ali se pa s to tematiko enostavno ne ukvarjajo in rečejo:«Eh, tako pač je«, in se s tem sprijaznijo.

Ko v odnosu ni več spolnosti, je velikokrat posledica tega tudi manjše samospoštovanje, saj se pojavljajo vprašanja in dvomi glede privlačnosti, dvomi o ljubezni itd.

V kolikor je seksualno nezadovoljen en partner, se prej ko slej začne odzivati negativno, posledice tega je vse večje nerazumevanje in odtujenost med partnerjema in tako zakon počasi razpada.

Odnos, zveza, partnerstvo je kot roža, ki jo je treba negovati, če želimo, da lepo raste in cveti. In to za posteljne aktivnosti še kako velja.

Preberite več...
Naroči se na ta RSS